#Päevaprügiblogi VOL 2

60-80% prügist moodustavad pakendid. Kui 50% sellest jõuaks teisele ringile on võimalus, et Eesti pääseb Euroopa Liidu hiigeltrahvist.

On laupäev, mis tähendab, et hommikohvi juuakse mitu korda. Hommikusöök on tavapärasest rikkalikum. No olgem ausad, laupäeviti on laud nagu äke. 

Külmutusest kraamime välja nädala jooksul sinna kogunenud vorsti ja juustlõigud, mis moodustavad rikkaliku lisandi ahjuomletile, mis meie nädalavatuse laualt harva puudub. Suur paast veel kestab, kuid me ei ole nii pikaks paastuks hetkel valmis. Tegelikult on paast midagi enamat, kui toidust loobumine. See on loobumine ka asjadest, harjumustest, oma mugavustsoonist. Paast tähendab suuremat kohaolekut ilma igasuguse valehäbita.

Niisiis hommikusöögi pakendid (vorst, juust, krõbeleib, kapslikohvikarp, tühi piima, toidukoore pakend) rändavad pakendikotti.

Munakoored, suvikõrvitsa otsad, porgandikoored, magusa paprika ja paprika jäägid lähevad komposti.

Tühi kurgipurk läheb taara korvi. Tegelikult on võimalik kõik pakendid, milleks on ka tühi kurgipurk, panna pakendikotti. Kuid selles osas olen otsustanud klaaspakendi eraldi koguda ning viia selleks ettenähtud klaaspakendi konteinerisse.

Pihlaka sefiirikorvidest jäänud plastpakend rändab pakendikotti.

Munaresti sorteerime eraldi. Sellest valmivad vahvad kaminaroosid.

Hommikusöögi valmimisest jäänud plastikukogus teeb nõutuks.

Pole viga, on arenguruumi. Teeme perega väikese analüüsi ning otsustame plastikusse pakitud kondiitritoodete ostmisesrt edaspidi loobuda.

Üks hea mõte ja tugev otsus päevas on suurepärane tulemus.

Kui laupäev on #Littlekitchenis hõrgutiste valmimise päev, siis täna otsustame sellest kiusatusest loobuda ning teha korraliku revisjoni sügavkülmikus ja köögikapides. Selgub, et sügavkülm on kurguni liha, kala muid vidiniaid täis.

Oleme kahe vahel. Ühelt poolt liha väga ei tahaks, kuid teiselt poolt korraliku liha ära viskamine oleks eriti narr.  Kolmas võimalus on leida mingi ettekääne ja jätta liha külmikusse edasi marineeruma.

Samas toiduained seistes paremaks ei lähe.

Võtame vastu väljakutse valmistada lõuna kodus leiduvast kraamist.

Sestap võtame liha sulama.  Kui liha, siis ikka marineeritult! Seisnud lihast erilist maitset teisiti välja ei meelita. Käiku lähevad nii Teriyaki kastmete ja Curry pasta põhjad.

Teriyaki pudel ja Curry pasta purk teevad vahepeatuse kraanikausis, sibula- ja porgandikoored jõuavad komposti.

Nii valmib veise sisefilee punases curry kastmes, teryaci tomati marinaadis, riisi ja hautatud  kööviljadega.

Magustoiduks jäätis maasikatega.

Määrdunud jäätisepakend rändab seekord olmeprügisse.

Vannitoast lisandub pakendikotti tühi lõhnapudel ning apteegikapist tühi vitamiinipurk.

 

 

 

 

 


Eelmine
#kodusuvekskorda #27päevagaraažikani
Järgmine
100 asja, mis tuleb enne suve ära visata

8 vastust

Email again:
plqSEKtiXZfTCPDH 30. detsember 2019
AXpkMgBGOEsUJzyv
mfFgwzDMNKq 30. detsember 2019
kCPbeDXTchRo
SyclVvEJPbZdt 24. veebruar 2020
qFeOicDrEKj
RsmVYcyGTOiQkNC 24. veebruar 2020
lqDAsukWGZOVLh
EeNVTBYkpR 2. aprill 2020
aHwYfysmZPScIGg
YcxzFPnlViOeN 2. aprill 2020
wsJgjbVrE
GrPYMwbeWcaQ 15. mai 2020
ydMUmRhEOWeo
XMclSvAVhH 15. mai 2020
dxHeTiJgaIKWFr